Inge-Merete

Jeg har siden min tidligste ungdom været interesseret i sund levevis og alternativ behandling. Jeg havde en irriteret tarm med daglige smerter og oppustet hed. Det satte mig i gang med at undersøge kostens indvirkning på sygdom og sundhed.  Jeg mærkede på min egen krop, hvordan en sund kost kunne øge mit gennerelle velbefindende og højne energiniveauet og også fjerne mine symptomer fra fordøjelsen.

Min store interesse for sund levevis og alternativ behandling såede et frø om at blive heilpraktiker, der dog først begyndte at spire og gro 26 år senere. I mellemtiden skulle jeg flere veje jobmæssigt og uddannelsesmæssigt. Interessen lå dog stadig som en grundtone i mit liv og jeg praktiserede på forskellig vis sund levevis.

Min uddannelse som ernærings- og husholdningsøkonom har givet mig en god videnskabelig baggrund for at vejlede i sund kost, brug af vitaminer og mineraler og om, hvordan man kan få en sund livsstil. Via min uddannelse til heilpraktiker, tysk lægeeksamineret naturmediciner, har jeg erhvervet viden og erfaring med irisanalyse, homøopati, Bachs blomsterremedier, brug af urter, kosttilskud og anden alternativ behandling, f.eks. øreakupunktur og zoneterapi.

Livet lærte mig sidenhen, at det ikke er tilstrækkeligt kun at ændre kosten, dyrke motion og evt. supplere den sunde livsstil med kosttilskud og /eller anden naturmedicin. Du er også nødt til at kigge på dit tankemønster. Hvad tænker du om dig selv og hvad tænker du om verdenen. Dine tanker skaber dine følelser og følelserne påvirker din fysiske krop og er dermed med til at lave blokeringer i dine forskellige kropslige systemer.

Måske en provokerende tankegang for mange, at der bag enhver sygdom ligger en eller flere følelsesmæssige ubalancer. Men arbejdet med mig selv og med klienter i min klinik har bevist dette. Kunsten er at finde de bagvedliggende følelser og turde arbejde med dem.

En sund krop der er næret med kvalitetsmad og gode essentielle kosttilskud, som får bevæget sig og får frisk luft er fundamentet for at have energi og overskud til at arbejde videre med de bagvedliggende årsager til din sygdom eller dine symptomer. Så det skal være på plads først.

En af måderne, hvorpå du kan arbejde med de bagvedliggende årsager, er at påvirke følelserne med Bachs blomsterremedier. Dette naturmedicinske system og filosofien bag, er så fantastisk, at jeg blev nødt til at uddanne mig videre til Bach terapeut for at kunne hjælpe andre i denne proces.

Som sidste skud på stammen er jeg også blevet healer. Dette kom som en erkendelse af, at vi ikke kun er tanker, følelser og fysisk krop, men også består af energifelter, såkaldte auraer rundt om vores krop. Auraerne afspejler din helbredstilstand.  Vi har også steder på vores krop, bl.a. chakraer, som er centre for energien. De har betydning for vores velbefindende, både fysisk, psykisk og spirituelt.  Følelsesmæssige eller fysiske ubalancer kan skabe blokeringer i auraerne og chakraerne. Healing kan balancere dette og give en større forståelse af, hvordan du hænger sammen med krop, sind og sjæl og hele dig.

  • Uddannet Ernærings- og Husholdningsøkonom i 1988

  • Uddannet Heilpraktiker i 2012

  • Egen naturmedicinsk klinik siden september 2011

  • Uddannet Bachterapeut i 2013

  • Uddannet Reikihealer 2016

  • Underviser på FGU Midtjylland siden 2020

  • Under uddannelse til spirituel healer fra Healingscenter Aarhus