Velkommen til Klinik Vita

Giv din sundhed en chance.

 
T3 Framework

Bindevævet inkluderer de mellemste og dybe lag i huden (læderhud og underhud), ledbånd, sener og den levende hinde, der dækker muskler og knogler. Det løse bindevæv, der udgør de dybere lag af huden, kan "lime" huden til musklen eller huden til knoglernes overflade nedenunder.

To muskler, som ligger lige op ad hinanden, burde være separate enheder, der kan trække i hver deres retning. Men hvis bindevævet mellem dem "limer" 2 muskler sammen, opstår der ofte smerter, når den ene muskel er nødt til at trække den anden med. Det samme er tilfældet med knoglerne - muskler hæfter til knogler, men der er også steder, hvor muskel og hud burde kunne glide frit på overfladen på en del af knoglen. Og igen kan musklen blive "limet" - i dette tilfælde til en knogle. Bindevævsmassage tillader terapeuten at frigøre denne "lim" og giver de forskellige dele lov til at bevæge sig friere i forhold til hinanden.

Den enkelte celle har brug for næringsstoffer, ilt og væske til at holde alle cellens funktioner i orden. Når næringsstofferne er brugt, er der altid noget tilbage, nemlig væske og affaldsstoffer. Affaldsstoffer er derfor oftest helt naturlige restprodukter og under normale omstændigheder vil kroppen løbende udrense dem. Problemer med affaldsstofferne opstår derfor kun, når udrensningen blokeres, hvorved affaldsstofferne tager plads i bindevævet rundt omkring i kroppen. Derved opstår symptomer som bl.a. hovedpine, rygsmerter, dårligt kredsløb f.eks. hævede ben, muskelspændinger, cellulitis og træthed samt psykisk ubalance.

Der bliver i behandlingen lagt et direkte dybt træk på huden, som forårsager rødme og varme, og det er denne øgede blodcirkulation, der er med til at rense bindevævet og transportere affaldsstofferne væk, samt give en afspænding i muskulaturen. Massagen kan udføres med eller uden sugekopper. I klinikken bruger jeg sugekopper, der skaber et vakuum, når de sættes på huden og derved kan affaldsstofferne lettere suges op i de ydre lag og transporteres væk via lymfen og blodet.