Velkommen til Klinik Vita

Giv din sundhed en chance.

 
T3 Framework

Auriculoterapi er fransk øreakupunktur og blev grundlagt af den franske læge og ingeniør Paul Nogier i 1951. Han opdagede, at hele menneskets nervesystem har forbindelse til øret og er behandlingsmæssig tilgængelig der. Siden er terapien videreudviklet og udforsket, baseret på en forståelse af centralnervesystemets opbygning. Hver legemsdel og hvert organ er repræsenteret et lokalt sted på øret. Når der f.eks. opstår smerter i kroppen, vil disse smerter afbillede sig i øret, som et eller flere punkter med smerter. Men auriculoterapien omfatter også de såkaldte neuro-vaskulære komplekser: en anden type punkter, som viser sig ved funktionelle forstyrrelser i kroppen, og som kun kan findes med auriculoterapiens elektriske punktfinder.

I terapien benyttes øret som reflekszone, der behandles med enten nåle, magneter, strøm eller forskellige infrarøde frekvenser. Ved at isætte en akupunkturnål i det rigtige punkt, vil signalet blive returneret til det sted i kroppen, hvorfra det kom og her fremkalde en normaliserende effekt i den pågældende 'syge' legemsdel.

I år 1990 blev auriculoterapien anerkendt af WHO (World Health Organisation) som diagnostik- og behandlingsmiddel.

Ved behandling med auriculoterapi kan man behandle eller lindre mange forskellige symptomer og måske oven i kombination med andre terapier endog fjerne enkelte sygdomme helt. Smerter kan mindskes eller fjernes, immunforsvaret kan styrkes, hormonelle ubalancer som fertilitets-problemer, PCOS og smertefulde menstruationer kan afhjælpes, og kredsløbssygdomme, forstyrrelser i fordøjelsen, neurologiske forstyrrelser, psykiske ubalancer som stress og depression har også vist sig at være mulig at påvirke positivt med auriculoterapi. Endelig er auriculoterapi vigtigt som en støtteterapi i vægtreduktion og rygeafvænning.